Opskrift:
Chokoladekage:
4½ dl. hvedemel
5 dl. sukker
2 dl. kakaopulver 5 dl. sukker
2 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
1 tsk. vanille
2 æg
2½ dl. stærk kaffe
2½ dl. mælk (også gerne kærnemælk)
1.25 dl. olie
Chokolade-mousse:
5 dl. fløde
2 dl. sukker
1 dl. kakao
1 tsk. vanille
Tænd ovnen på 175 grader C.
Bland først de tørre ingredienser sammen og tilsæt derefter resten af ingredienserne. Pisk dejen på minimum hastighed i ca. 2 min. (dejen er meget tynd)
Kom bagepapir i en bradepande på ca. 30x40 cm. og hæld dejen i.
Bag kagen midt i ovnen i ca. 35-40 minutter.
Afkøl kagen på en rist.
Hæld fløden i en skål og tilsæt sukker, kakao og vanille. Pisk det sammen til en kraftig "chokolademousse"
Når kagen er helt afkølet pyntes den med cremen og sættes i køleskabet i 1-2 døgn.
Tips:
Denne kage er allerbedst efter et par dage i køleskabet. Serveres kold. Jeg vil udskifte sukker med flormelis, hvis den skal serveres med det samme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv en kommentar :-)